Dette er markedsføringsmateriale

Ingen væsentlig skade for
det bæredygtige investeringsmål

For at et produkt kan være bæredygtigt kræver det at et af de seks bæredygtighedsmål lever op til de af EU fastsatte bæredygtighedsmål.

Det er endvidere et krav, at opnåelsen af et bæredygtigt mål ikke væsentligt skader et andet bæredygtighedsmål

De kriterier, der ligger til grund for, om et produkt kan klassificeres som et bæredygtigt produkt samt de kriterier, der ligger til grund for at kvalificere et produkt til ikke væsentligt at skade andre miljømål benævnes ”tekniske screeningskriterier”.

De tekniske screeningskriterier er fastlagt i KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2021/2139 af 4. juni 2021. I forordningens bilag I er de tekniske screeningskriterier til bestemmelse af de betingelser, hvorunder en aktivitet klassificeres som et væsentligt bidrag til modvirkning af klimaændringer, og til bestemmelse af, om en økonomisk aktivitet er til væsentlig skade for de andre miljømål fastlagt.

Gennemførelse af de tekniske screeningskriterier indebærer, at der gennemføres en 4-trins DNSH-test (do not significantly harm) for hvert køb og for hver eneste arbejdsproces en opgradering af en ejendom omfatter.

Testen omfatter følgende trin:

  1. Det sikres, at produktet bidrager væsentligt til at nå et eller flere af følgende miljømål:
    1. Modvirkning af klimaændringer.
    2. Tilpasning af klimaændringer.
    3. Bæredygtig anvendelse og beskyttelse af vand- og havressourcer.
    4. Omstilling til en cirkulær økonomi.
    5. Forebyggelse og bekæmpelse af forurening.
    6. Beskyttelse og genopretning af biodiversitet og økosystemer.
  2. Det sikres, at produktet ikke væsentligt skader et eller flere af ovenstående miljømål.
    1. Der gennemføres DNSH-tests for hver arbejdsproces.
  3. De pligtige minimumsgarantier efterleves.
  4. Opfylder screeningskriterier fastlagt af EU.

 

I KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2022/1288 af 6. april 2022 fastlægges i et ”bilag 1” en række relevante indikatorer der bør gennemgås for negative indvirkninger på bæredygtighedsfaktorer. Bilaget skal periodisk offentliggøres. De indikatorer der er relevante for den virksomhed Hersilux udøver vurderes i forbindelse med gennemførelse af due diligenceprocessen.

Hersilux følger således alle retningslinjerne i forordningerne og sikrer derved, at Hersilux’s produkter kan klassificeres som produkter med et væsentligt bidrag til modvirkning af klimaændringer og om, at produktet ikke væsentligt skader andre miljømål.

For yderligere uddybning af de tekniske screeningsregler henvises til nævnte forordning samt håndbogen ”Do not significant harm handbook”, Udgivet af Mapless Group, Environmental Liability Solutions Europe Ltd. (ELS Europe) og Frankfurt School – UNEP Collaborating Centre for Climate & Sustainable Energy Finance.

Minimumsgarantier

Er procedurer, som gennemføres af en virksomhed, der udøver en økonomisk aktivitet, for at sikre overensstemmelse med OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder og FN’s vejledende principper om erhvervslivet og menneskerettigheder, herunder de principper og rettigheder, som er fastsat i de otte grundlæggende konventioner, der er nævnt i Den Internationale Arbejdsorganisations erklæring om grundlæggende principper og rettigheder på arbejdet, og i de internationale grundlæggende menneskerettighedsinstrumenter (»International Bill of Human Rights«).

Hersilux udøver virksomhed ved at efterleve disse procedurer. Der henvises i denne sammenhæng til Hersilux’s Code of Conduct.

Enhver potentiel investering, hvor det under due diligenceprocessen afdækkes, at investeringen ikke vil kunne opfylde de fastlagte klimamål, fravælges.

Hvad indebærer det at være
en ansvarlig virksomhed?

Det handler om langt mere end love, bestemmelser og faste regler.
For Hersilux opnås ansvarlig forretningsadfærd også ved at arbejde ud fra vores værdier, vores åbne kultur, gennemsigtighed og integritet. Det er afgørende at handle og agere troværdigt og pålideligt.