Dette er markedsføringsmateriale

Investeringsstrategi

Hersilux har fastlagt det bæredygtige investeringsmål for fondene således:

Dette finansielle produkt investerer i fast ejendom. Det er fondens miljømæssige målsætning, at der skal ske en reduktion af CO₂-emission og energiforbrug med 7 % årligt i gennemsnit over 10 år for samtlige ejendomme, der investeres i. Hersilux har desuden fastlagt et ambitiøst mål om at reducere CO₂-emission og energiforbrug i ejendommene med 30-40 % over 4 år på porteføljebasis og at opnå porteføljemæssig energineutralitet i 2050. 

Hersilux overvåger det danske ejendomsmarked og udvælger enfamiliehuse, der udbydes til salg på det frie marked. De ejendomme som umiddelbart skønnes egnede som investeringsemner udvælges til en nærmere indledende analyse.

Såfremt det skønnes at en ejendom kan opfylde den fastlagte investeringsstrategi vil den blive udtaget til en mere dybtgående gennemgang, en såkaldt Due diligence proces.

Hvad indebærer det at være
en ansvarlig virksomhed?

Det handler om langt mere end love, bestemmelser og faste regler.
For Hersilux opnås ansvarlig forretningsadfærd også ved at arbejde ud fra vores værdier, vores åbne kultur, gennemsigtighed og integritet. Det er afgørende at handle og agere troværdigt og pålideligt.

Due diligence

Due diligence i Hersilux er en benævnelse for en struktureret proces, der gennemføres med henblik på at afdække risici ved gennemførelse af et ejendomskøb. Processen vil typisk være koncentreret om ejendommens konstruktion, vedligeholdelsesstand, indretning, beliggenhed, de tinglyste byrder, fremtidig anvendelse, fastlæggelse af ejendommens fremtidige afkast samt ejendommens mulighed for at opfylde de bæredygtighedsmål Hersilux har fastlagt. Ejendommene, villaer og parcelhuse, gennemgås fysisk af både Hersilux og bygningssagkyndige ingeniører med henblik på at sikre ejendommenes fysiske kvaliteter. Vurdering af bæredygtighedsrisici er således integreret i due diligenceprocessen.

Det forventes, at der indenfor en overskuelig periode vil blive vedtaget et direktiv (CSDDD – Corporate Sustainability Due Diligence Direktive). I direktivet forventes det at der fastlægges bestemmelser om due diligence for de omfattede virksomheders forpligtelser i relation til faktiske og potentielle negative indvirkninger på miljøet og menneskerettighederne – både ved egne, datterselskabers og forretningsforbindelsers aktiviteter.

Såfremt due diligenceprocessen afdækker, at en ejendoms potentiale for reduktion af CO₂-emission på ejendomsniveau ikke udgør mellem 50 % og 70 % fravælges ejendommen som investeringsemne.

For at et produkt kan klassificeres som bæredygtigt, kræver det, at det finansielle produkt lever op til et eller flere af de seks bæredygtighedsmål, fastsat af EU.

Det er endvidere et krav, at opnåelsen af et bæredygtigt mål ikke væsentligt skader et andet bæredygtighedsmål.

De kriterier, der ligger til grund for at fastlægge, om et produkt lever op til retningslinjerne for et bæredygtigt produkt samt de kriterier, der ligger til grund for at kvalificere et produkt til ikke væsentligt at skade andre miljømål benævnes ”tekniske screeningskriterier”.

De tekniske screeningskriterier er fastlagt i KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2021/2139 af 4. juni 2021. Hersilux følger retningslinjerne i forordningen og sikrer derved dels, at alle produkter kvalificeres til at leve op til EU’s bæredygtighedsmål og at Hersilux’s produkter ikke væsentligt skader andre miljømål.

Gennemførelse af de tekniske screeningskriterier indebærer blandt andet, at der gennemføres en 4-trins DNSH-test (do not significantly harm) for ethvert køb og for hver eneste arbejdsproces en opgradering af en ejendom omfatter. DNSH-testen indeholder følgende trin:

  • Det sikres, at produktet bidrager væsentligt til at nå et eller flere af følgende miljømål:
    • Modvirkning af klimaændringer.
    • Tilpasning af klimaændringer.
    • Bæredygtig anvendelse og beskyttelse af vand- og havressourcer.
    • Omstilling til en cirkulær økonomi.
    • Forebyggelse og bekæmpelse af forurening.
    • Beskyttelse og genopretning af biodiversitet og økosystemer.
  • Det sikres, at produktet ikke væsentligt skader et eller flere af ovenstående miljømål.
    • Der gennemføres DNSH-tests for hver arbejdsproces.
  • De pligtige minimumsgarantier efterleves.
  • Opfylder screeningskriterier fastlagt af EU.

Tillige, i KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2022/1288 af 6. april 2022 fastlægges i et ”bilag 1” en række relevante indikatorer der bør gennemgås for negative indvirkninger på bæredygtighedsfaktorer. Bilaget skal periodisk offentliggøres. De indikatorer der er relevante for den virksomhed Hersilux udøver vurderes i forbindelse med due diligenceprocessen.

At blive klassificeret som bæredygtig indebærer også, at en virksomhed, der udøver en økonomisk aktivitet er forpligtet til at sikre overensstemmelse med OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder og FN’s vejledende principper om erhvervslivet og menneskerettigheder, herunder de principper og rettigheder, som er fastsat i de otte grundlæggende konventioner, der er nævnt i Den Internationale Arbejdsorganisations erklæring om grundlæggende principper og rettigheder på arbejdet, og i de internationale grundlæggende menneskerettighedsinstrumenter (»International Bill of Human Rights«).

Minimumsgarantierne omfatter tillige bestemmelser om imødegåelse af antikorruption og bestikkelse.

I due diligenceprocesserne søges det afdækket, hvorvidt minimumsgarantierne efterleves i leverandør- og værdikæderne, hvorunder det også skal sikres, at regler om antikorruption og bestikkelse efterleves.

Hersilux efterlever således ovenstående påkrævede processer, der vil kvalificere eller diskvalificere et givent ejendomskøb som potentielt bæredygtigt.

Der henvises i denne sammenhæng til Hersilux’s Code of Conduct,  hvori overholdelse af de nævnte minimumsgarantier og vejledninger indgår.

Hersilux delegerer i væsentligt omfang opgaver, herunder til de eksterne leverandører, der opgraderer og energioptimerer ejendommene. Hersilux indgår en rammeaftale med disse leverandører, hvori det sikres, at materialeanvendelse og data for CO₂- emission hidrørende fra eksisterende komponenters bortskaffelse, fra de nye komponenters produktion, ved transport og ved bortskaffelse efter endt brug, fremlægges. Rammeaftalen regulerer de nærmere rammer for arbejdets udførelse og den nødvendige rapportering og opfølgning. Som et bilag til rammeaftalen indgår bestemmelser om de såkaldte ”minimumsgarantier”, der omfatter overholdelse af bestemmelserne i:

FN´s Global Compact

UN Guiding Principles for Business and Human Rights

OECD Due Diligence Guidance for Responsible Supply Chains of Minerals from Conflict Affected and High-Risk Areas

OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder

Kravene til leverandørerne indebærer blandt andet, at de overholder følgende:

  • Leverandøren indestår for, at Leverandøren ved opfyldelsen af Rammeaftalen til enhver tid overholder gældende lovgivning om forbud mod forskelsbehandling på grund af hudfarve, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap og national, social eller etnisk oprindelse.
  • Leverandøren forpligter sig til ved opfyldelsen af Rammeaftalen at sikre overholdelsen af de grundlæggende arbejdstagerrettigheder.
  • Leverandøren forpligter sig ved opfyldelsen af Rammeaftalen til at afholde sig fra at bestikke eller på anden måde uretmæssigt påvirke offentlige embedsmænd, domstole og/eller private parter.

God ledelsespraksis i investeringsmodtagende virksomheder

Hersilux gennemfører ikke delinvesteringer i ejendomsselskaber, hvorfor der ikke er fastlagt en politik for, hvorledes datterselskaber skal agere.