Dette er markedsføringsmateriale

Ordforklaringer og definitioner

Miljømæssigt bæredygtig økonomisk aktivitet:

I henhold til taksonomiforordningen defineres en økonomisk aktivitet som bæredygtig hvis den:

  • Bidrager væsentligt til at nå et eller flere af de miljømål, der er fastsat i artikel 9 i overensstemmelse med artikel 10-16.
  • Ikke væsentligt skader de miljømål, der er fastsat i artikel 9 i overensstemmelse med artikel 17.
  • Udøves i overensstemmelse med de minimumsgarantier, der er fastsat i artikel 18 og
  • Opfylder de tekniske screeningskriterier, som Kommissionen har fastsat i overensstemmelse med artikel 10 stk. 3, artikel 11, stk. 3, artikel 12 stk. 2, artikel 13 stk. 2, artikel 14 stk. 2, eller artikel 15 stk. 2.

Og hvad betyder det på almindeligt dansk?

I artikel 9 i taksonomiforordningen fastlægges 6 miljømål, som er følgende:

  • Modvirkning af klimaændringer
  • Tilpasning til klimaændringer
  • Bæredygtig anvendelse og beskyttelse af vand- og havressourcer
  • Omstilling til cirkulær økonomi
  • Forebyggelse og bekæmpelse af forurening
  • Beskyttelse og genopretning af biodiversitet og økosystemer

Væsentlig skade på miljømål defineres i TR artikel 17 således (for CO₂-emission)

Med henblik på artikel 3, litra b), og under hensyntagen til livscyklussen for de produkter og tjenester, der er knyttet til en økonomisk aktivitet, herunder dokumentation fra eksisterende livscyklusvurderinger, anses den økonomiske aktivitet for væsentligt at skade:

  1. Modvirkning af klimaændringer, hvis aktiviteten fører til betydelige drivhusgasemissioner
  2. Tilpasning til klimaændringer, hvis aktiviteten fører til en øget negativ indvirkning af det nuværende klima og det forventede fremtidige klima på selve aktiviteten eller på mennesker, naturen eller aktiver

For de øvrige miljømål findes tilsvarende bestemmelser.

Minimumsgarantier defineres i taksonomiforordningens artikel 18 således:

  1. De i artikel 3, litra c), omhandlede minimumsgarantier er procedurer, som gennemføres af en virksomhed, der udøver en økonomisk aktivitet, for at sikre overensstemmelse med OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder og FN’s vejledende principper om erhvervslivet og menneskerettigheder, herunder de principper og rettigheder, som er fastsat i de otte grundlæggende konventioner, der er nævnt i Den Internationale Arbejdsorganisations erklæring om grundlæggende principper og rettigheder på arbejdet, og i de internationale grundlæggende menneskerettighedsinstrumenter (»International Bill of Human Rights«).
  2. Ved gennemførelsen af de procedurer, der er omhandlet i denne artikels stk. 1, følger virksomheder det princip om ikke at gøre væsentlig skade, der er omhandlet i artikel 2, nr. 17), i forordning (EU) 2019/2088.

Bæredygtighedsfaktorer:

Miljømæssige, sociale og personalemæssige spørgsmål samt spørgsmål vedrørende respekt for menneskerettighederne og bekæmpelse af korruption og bestikkelse.

Bæredygtighedsindikatorer:

BæredygtighedsIndikatorer angiver information på en mindre detaljeret og ofte mere aggregeret form end data og statistik, men medvirker til at give et billede af udviklingen hen imod en strategis mål og visioner.

Miljømæssige bæredygtig investering:

En investering i en eller flere økonomiske aktiviteter, der kvalificeres som miljømæssigt bæredygtige i henhold til EUROPAPARLAMENTSTS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2020/852 af 18. juni 2020 – Taksonomiforordningen.

Bæredygtighedsrisiko:

Bæredygtighedsrisiko er i Disclosureforordningen defineret således:

Ved bæredygtighedsrisiko forstås en miljømæssig, social eller ledelsesmæssig begivenhed eller omstændighed, som, hvis den indtræffer, kunne have faktisk eller potentiel væsentlig negativ indvirkning på værdien af en investering.

Bæredygtighedsrisikoen måles som en finansiel størrelse.

Bæredygtighedsrisici bør af udbyderne integreres i deres processer og de bør løbende vurderes –  ikke blot relevante finansielle risici, men også alle bæredygtighedsrisici , der kunne have en væsentlig negativ indvirkning på det finansielle afkast af investeringen.

Disclosureforordningen:

En EU-forordning, hvori fastlægges hvilke bæredygtighedsrelaterede oplysninger udbydere af investeringsprodukter skal opfylde. Disclosureforordningen forkortes sædvanligt til SFDR. Forordningens fulde navn er:  EUROPAPARLAMENTETS OF RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/2088 af 27. november 2019 om bæredytighedsrelaterede oplysninger i sektoren for finansielle tjenesteydelser.

Disclosureforordningen:

En EU-forordning, hvori fastlægges hvilke bæredygtighedsrelaterede oplysninger udbydere af investeringsprodukter skal opfylde. Disclosureforordningen forkortes sædvanligt til SFDR. Forordningens fulde navn er:  EUROPAPARLAMENTETS OF RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/2088 af 27. november 2019 om bæredytighedsrelaterede oplysninger i sektoren for finansielle tjenesteydelser.

Ønsker du at læse forordningen – klik her

EU-PAB

Dækker betegnelsen ”EU Paris-aligned Benchmark” og er et benchmark. Benchmarket foreskriver en årlig reduktion af CO₂-emission på 7 % frem til 2050, hvormed Parisaftalens mål om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 ° celsius nås.

EU-CTB

Dækker betegnelsen ”EU Climate Transition Benchmark” og er et benchmark. Benchmarket foreskriver en årlig reduktion af CO₂-emission på 7 % frem til 2050.

Modvirkning af Klimaændringer

Processen med at holde stigningen i den globale gennemsnitstemperatur et godt stykke under 2° C og at søge at begrænse temperaturstigningen til 1,5° C over det førindustrielle niveau som fastsat i Parisaftalen.

SFDR:

En almindeligt anvendt forkortelse for disclosureforordningen. Forkortelsen dækker over udtrykket ”Sustainable Finance Disclosure Regulation

Tilpasning til klimaændringer:

Tilpasningsprocessen til faktiske og forventede klimaændringer og deres indvirkninger.

Hvad indebærer det at være
en ansvarlig virksomhed?

Det handler om langt mere end love, bestemmelser og faste regler.
For Hersilux opnås ansvarlig forretningsadfærd også ved at arbejde ud fra vores værdier, vores åbne kultur, gennemsigtighed og integritet. Det er afgørende at handle og agere troværdigt og pålideligt.