Dette er markedsføringsmateriale

Overvågning af det
bæredygtige investeringsmål

Forinden Hersilux erhverver en ejendom modtages et energimærke. Dette energimærke angiver en række rentable renoveringsarbejder og det angiver også ejendommens aktuelle energiforbrug og ejendommens aktuelle udledning af CO₂-emission. Det fremgår også af energimærket, hvor stor energibesparelse og hvor stor reduktion af ejendommens CO₂-emission, der kan opnås ved en gennemførelse af rentable renoveringsarbejder.

Det forventes, at Hersilux installerer en varmepumpe i langt de fleste ejendomme der erhverves og når den installation gennemføres, bortfalder den direkte anvendelse af fossile brændstoffer, der anvendes til opvarmning.

Den direkte anvendelse af fossile brændstoffer er dermed bortfaldet og en overvågning af dette anses ikke for nødvendigt at følge yderligere.

Øvrig drift af en ejendom, hvor der indirekte anvendes fossile brændstoffer og hvor der indirekte sker udledning af CO₂-emission er forbrug af elektricitet.

Elektricitet anvendes til lyskilder og varmepumper samt husholdningsapparater som eksempelvis køleskabe, frysere, vaskemaskiner, tørretumblere, komfurer, ovne, emhætter, kaffemaskiner m.v. og såfremt elektriciteten ikke frembringes af solceller, skal forbruget måles.

Forbruget af elektricitet vil, i stedet for at blive målt på basis af en årsopgørelse fra elselskaberne, tage udgangspunkt i ejendommens energimærke, idet det heri beregnede energibehov er en ret præcis indikator for bygningens energimæssige kvalitet i modsætning til det faktiske forbrug, som er afhængigt både af vejret og af de vaner, som bygningens brugere har. Bygningens energimæssige kvalitet beregnes ud fra bygningens beregnede energibehov ud fra en række standardantagelser for vejr, familiestørrelse, indendørstemperatur, adfærd m.v.

Når der udskiftes betydelige installationer eller gennemføres renoveringsarbejder i ejendommene skal CO₂-emission vedrørende disse komponenter og materialer, ud fra en livscyklusbetragtning, indregnes med den CO₂-emission de anvendte komponenter og materialer udleder ved produktion, transport og bortskaffelse efter endt levetid, med henblik på at sikre, at den samlede CO₂-emission ved installationen ikke er større end besparelsen på ejendomsniveau.

Dette kan eksempelvis omfatte varmepumper, rockwool til isolering, udskiftning af vinduer, armaturer og døre samt i visse tilfælde udskiftning af radiatorer.

Interne og eksterne kontroller

Efter gennemførelse af de bæredygtige investeringer og de rentable renoveringsarbejder rekvireres et energimærke til brug for en initial verificering af, at de forventede bæredygtige mål er nået. Denne kontrol gennemføres af selskabets ledelse.

Ved udskiftning af større komponenter, som eksempelvis varmepumper, vil det blive krævet af leverandøren, at der kan fremlægges et dokument, hvori det fremgår hvilken CO₂-emission produktion, distribution og bortskaffelse medfører. Dokumentet skal være attesteret af en certificeret person og skal fremlægges forinden Hersilux afgiver købsordre. Dette kontrolleres ultimativt af selskabets ledelse.

Ud fra den forbrugte anvendelse af elektricitet skal det beregnes hvor stor den indirekte CO₂-emission hidrørende fra elektricitetsforbrug andrager.

Det fremgår ikke p.t direkte på elselskabernes årsopgørelser, hvor meget CO₂-emission forbruget har medført, men Hersilux er i dialog med flere elselskaber om indhentning af oplysningerne. Såfremt det er nødvendigt, vil dialogen blive intensiveret. Elselskabernes CO₂-emission relateret til elproduktion er dog kraftigt faldende, da de næsten alle uden undtagelse aftager betydelige mængder el fra vindmøller og solcelleparker.

For hver ejendom Hersilux erhverver vil Hersilux efter endt renovering opstille et regnskab for både renoveringen og den opnåede reduktion af CO₂-emission. Denne opgørelse leveres til det ingeniørfirma Hersilux har indgået aftale med, om verifikation af og konvertering af data til GHG-protokollens format.

Hersilux har som nævnt indgået et samarbejde med et stort dansk ingeniørfirma, som bistår Hersilux med udarbejdelse af regnskabet efter GHG-protokollen. De erklærer sig tillige om rigtigheden af de opnåede resultater. Erklæringen revideres af ekstern uvildig revisor.

Hvad indebærer det at være
en ansvarlig virksomhed?

Det handler om langt mere end love, bestemmelser og faste regler.
For Hersilux opnås ansvarlig forretningsadfærd også ved at arbejde ud fra vores værdier, vores åbne kultur, gennemsigtighed og integritet. Det er afgørende at handle og agere troværdigt og pålideligt.